Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative

Datele de contact ale Serviciului Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative cu sediul la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braila:
Telefon: 0239.606.100, interior 20248-birou, 20138-ghiseu
Fax: 0239.614.655
e-mail: cazier@br.politiaromana.ro
Adresa: Strada M. Sebastian nr.10-12

Programul pentru eliberări documente

Programul cu publicul la ghișeele pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar și a certificatelor de integritate comportamentală se desfășoară conform următorului grafic:


La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Braila – Poliția Municipiului Brăila din Strada Ana Aslan nr. 39
• luni, marți, joi, vineri ora 9:00 – 13:00
• miercuri  14:00 – 18:00
La sediul Poliției Orașului Ianca:
• luni, marți, miercuri, joi, vineri ora 9:00 – 11:00

La sediul Poliției Orașului Făurei:

• luni, marți, joi, vineri ora 9:00 – 11:00;

• miercuri în intervalul orar 12:00 – 14:00.

La sediul Poliției Orașului Însurăței:

• luni, marți, joi, vineri ora 8:30 – 12:30;

• miercuri în intervalul orar 09:00 – 12:00.

Informații utile privind eliberarea certificatului de cazier judiciar / integritate comportamentală

Pentru alinierea cu prevederile Legii 290/2004 privind Cazierul Judiciar, nu este acceptată transmiterea prin email a cererilor de eliberare a certificatelor de cazier judiciar și a certificatelor de integritate comportamentală de către solicitanți, această modalitate de lucru făcând imposibilă demonstrarea identității persoanei.

Vă informăm că, începând cu 01.07.2021, nu mai este necesară prezentarea la ghișeu a cererii pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar și a certificatelor de integritate comportamentală, cetățenii putând obține documentele mai sus menționate prin prezentarea la ghișeu a actului de identitate.

Eliberarea Extrasului de pe Cazierul Judiciar (document echivalent, cu aceeași valoare juridică a certificatului de cazier judiciar), necesar pentru anexarea la dosarul constituit în vederea susținerii examenului pentru obținerea Permisului Auto, respectiv Preschimbării Permisului străin de Conducere, se poate realiza de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Brăila, cu sediul în Calea Galați nr. 20, din cadrul Prefecturii Brăila, în baza acordului persoanei pentru efectuarea verificărilor specifice.

Recomandăm tuturor persoanelor care doresc să obțină Certificatul de Cazier Judiciar în vederea depunerii la dosare de concurs, angajare, etc., la instituțiile publice sau organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învațământ, sistemul de sănătate, sistemul de asistență socială, etc.) să solicite acestor instituții obținerea Extrasului de pe Cazierul Judiciar, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetățeanul nefiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea / eliberarea / ridicarea Certificatului de Cazier Judiciar. Atenție, în conformitate cu Legea 290 din 2004 privind Cazierul Judiciar, cererile nu pot fi transmise de către persoanele fizice!

În conformitate cu prevederile Legii nr. 267/2021 pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, „se interzice instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale”.

 

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar din România, persoana fizică cu vârsta minimă de 14 ani poate depune personal o cerere-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliție în care funcționează ghișeu pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Totodată, persoanele care se prezintă la ghișeu vor putea solicita ca cerea să fie tipărită din sistemul informatic ....

Detalii

Pentru a obține un certificat de cazier judiciar pentru persoana juridică, cererea-tip, cu datele complete de identificare şi motivată, se depune la orice subunitate de poliție în care funcționează ghișeu de cazier judiciar,...

Detalii

Certificatele de integritate comportamentală prevăzute în Legea nr. 118/2019 privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor se eliberează în aceleași condiții ....

Detalii

Pentru obținerea unui extras din cazierul judiciar al altui stat membru al Uniunii Europene, persoana fizică poate depune personal sau prin împuternicit o cerere ...

Detalii