„ZIUA PORŢILOR DESCHISE” LA

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN BRĂILA

Activitatea a fost organizată pentru marcarea Zilei Poliţiei Române şi a fost adresată elevilor din clasele primare ale unităţilor de învăţământ, din municipiul Brăila, având drept scop apropierea copiilor de poliţişti şi prezentarea celor mai importante aspecte din meseria oamenilor legii

Astăzi, începând cu ora 10.00, poliţiştii compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii le-au explicat elevilor cum trebuie să se comporte în diferite situaţii, pentru a nu fi implicaţi, în calitate de autori sau victime, în evenimente negative, care i-ar putea afecta fizic sau emoţional, ori i-ar putea costa chiar viaţa.

Manifestarea a fost deschisă de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, care a prezentat copiilor scopul întâlnirii şi importanţa zilei de 25 martie pentru Poliţia Română şi pentru comunitatea pe care o apără. De la poliţişti, elevii au aflat care sunt principalele lor activităţi, urmărind o prezentare video cu momente din activitatea poliţiştilor brăileni şi un scurt istoric al Poliţiei, prezentat de un reprezentant al Muzeului Brăilei. 

Activităţile au continuat în curtea instituţiei, unde au fost amenajate ateliere de prezentare a tehnicii şi echipamentelor folosite, în activităţile specifice, de către specialiştii criminalişti şi lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale.

De asemenea, elevilor le-a fost prezentată o autospecială a Serviciului Rutier şi le-a fost explicat modul în care aparatura din dotarea acesteia îi ajută pe poliţişti să surprindă încălcările legii, săvârşite de participanţii la trafic.

La finalul evenimentului, micuţii au asistat cu entuziasm la o demonstraţie a câinilor poliţişti, antrenaţi pentru a descoperi persoanele certate cu legea.

Pe durata evenimentului, participanţii- poliţişti şi invitaţi- au purtat ecusoane tricolore, iar elevii au primit dulciuri şi pliante, realizate în cadrul Campaniei „Alege viaţa!”, de către poliţiştii Serviciului Rutier Brăila.

La întrebarea adresată copiilor, „Cine vrea să devină poliţist?”, cei mai mulţi dintre ei au ridicat mâinile

La Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila au fost prezenţi 220 de elevi şi 10 cadre didactice, din 7 unităţi de învăţământ, din municipiul Brăila.

FESTIVITATE DE ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE

De Ziua Poliţiei Române, 25 martie, au fost avansaţi în gradul profesional următor, la termen, 19 ofiţeri şi 64 de agenţi de poliţie şi, înaintea îndeplinirii stagiului minim, doi ofiţeri şi 7 agenţi de poliţie.

Anul acesta, se împlinesc 193 de ani de când domnitorul pământean Grigore Dimitrie Ghica- cunoscut de istorici şi cu numele Grigore al IV-lea Ghica, domnitor al Ţării Româneşti între anii 1822 şi 1828, al cărui fiu, Dimitrie, a fost prefect al Poliţiei Capitalei- a înmânat agăi Mihăiţă Filipescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bucureşti, primul drapel al Agiei.

Prin importanţa şi semnificaţiile sale, evenimentul consemnat în anul 1822 constituie un moment de referinţă în istoria Poliţiei Române.

Înmânarea acestui steag al Agiei a legalizat funcţionarea instituţiei Poliţiei Române.

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în cadrul unei şedinţe festive, prilejuită de sărbătorirea Zilei Poliţiei Române, au fost avansaţi în gradul profesional următor, la termen, 19 ofiţeri şi 64 de agenţi de poliţie şi, înaintea îndeplinirii stagiului minim, doi ofiţeri şi 7 agenţi de poliţie.

Prin Dispoziţie a Inspectoratului General al Poliţiei Române, agent şef adjunct de poliţie Ciudin Emil, din cadrul Biroului de Ordine Publică, se recompensează cu mulţumiri scrise pentru modul prin care s-a evidenţiat cu merite în îndeplinirea atribuţiilor de tutore profesional, pe timpul stagiului de practică al elevilor din şcolile de agenţi de poliţie.

De asemenea, prin dispoziţie a domnului inspector-şef, au fost acordate 74 de mulţumiri scrise poliţiştilor care au avut rezultate deosebite în activitatea profesională, pe parcursul anului 2014, iar Corpul Naţional al Poliţiştilor a acordat 5 diplome de excelenţă, poliţiştilor din cadrul Consiliului Teritorial al I.P.J. Brăila.

La final, au fost înmânate medalii şi diplome sportivilor care au participat şi câştigat locuri pe podium la concursurile de şah, tenis de masă şi de câmp şi fotbal-tenis, susţinute în perioada anterioară acestei zile.

LA MULȚI ANI, TUTUROR POLIȚIȘTILOR!