29 Noiembrie 2023Sursa: IPJ Brăila

MĂSURI SUPLIMENTARE PENTRU O MINIVACANŢĂ DE 1 DECEMBRIE ÎN SIGURANŢĂ

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de Sărbătoarea Sfântului Andrei și celebrarea Zilei Naționale a României, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel încât 578 de polițiști brăileni vor fi în stradă,  în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi, 438 sunt poliţişti de ordine publică, 103 poliţişti de la rutieră și 37 de la celelalte structuri, în serviciul comunităţii, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii brăileni sunt la datorie, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie, pentru prevenirea faptelor antisociale, a incidentelor grave, pentru a asigura fluența traficului și pentru a interveni în sprijinul cetățenilor în caz de nevoie.

În acest sens, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locuri aglomerate și în proximitatea adunărilor publice, scopul nostru fiind prevenirea faptelor antisociale.

Poliţia rutieră va acţiona pe raza întregului județ, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor  specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Având în vedere manifestările ce vor avea loc pe raza municipiului în perioada următoare, vor fi instituite mai multe restricții de trafic, după cum urmează:

La data de 1 decembrie, pe raza municipiului Brăila, în intervalul orar 09:50-11:30, se va desfășura Ceremonialul Oficial dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României, având ca punct culminant defilarea Blocului de Paradă și defilarea Muzicii Militare, fiind restricționat traficul în totalitate pe Calea Călărașilor, între Bariera Călărașilor și Bulevardul A.I.Cuza.

La data de 2 decembrie, în intervalul orar 16:00-17:00, va avea loc Parada Colindătorilor,  traficul rutier fiind restricționat pe sensul de deplasare strada Pietății - strada Școlilor -Bulevardul Dorobanți - Bariera Călărașilor - Calea Călărașilor  până la Piața Independenței.

La data de 3 decembrie a.c., în intervalul orar 16:00-17:00, traficul rutier va fi restricționat pe raza municipiului, întrucât va avea loc o procesiune religioasă cu deplasare pedestră, cu plecare de la Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Piața Traian - Calea Călărașilor (către Bulevardul A.I.Cuza pe contrasens ) - strada Ana Aslan -până la Biserica Sf. Ierarh Nicolae.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier și Biroului Ordine Publică, împreună cu Poliția Locală Brăila, vor acorda sprijin de specialitate structurilor participante la parada de 1 decembrie și vor asigura restricționarea traficului rutier.

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila sfătuieşte cetăţenii care intenţionează să participe la manifestările publice ce se vor desfăşura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenemenelor meteo specifice anotimpului rece, poliţia rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

- Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

- Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

- Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

- Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.

- Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

- Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

- Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

- Nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”. Totodată, evitaţi să conduceţi dacă sunteţi obosiţi şi nu consumaţi alcool!

-  Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor. Traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

Poliţiștii brăileni recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a petrece minivacanța de 1 decembrie în siguranţă! 

 

LA MULȚI ANI  ȘI MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!

 

Galerie foto