04 Iunie 2024Sursa: IPJ Brăila

ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în ultimele 24 de ore au fost: menținerea ordinii și liniștii publice,  prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 14 de acțiuni și au intervenit la 51 de evenimente, dintre care 40 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

 

Polițiștii au constatat 138 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 51.000 de lei.

 

Pentru menținerea siguranței rutiere, opt șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

 

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor șase autovehicule  au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

 

În total, ieri, pe raza județului, au fost semnalate 34 de posibile infracțiuni.

 

***

 

 

 

 

Reținut de polițiști pentru distrugere

 

La data de 3 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila - Secția 2 Poliție Rurală Brăila, au identificat și reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, un tânăr de 26 ani, din comuna Chiscani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere.

 

În urma activităților de cercetare efectuate a reieșit că, la data de 30 mai a.c., în jurul orei 00:40, tânărul ar fi incendiat autovehiculul aparținând unui alt tânăr, 24 de ani, din localitate, fiind distrus în totalitate.

 

La data de 4 iunie a.c., acesta va fi prezentat procurorului de caz cu propunere legală. Tânărul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Brăila.