03 Iunie 2024Sursa: IPJ Brăila

ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în ultimele 24 de ore au fost: menținerea ordinii și liniștii publice,  prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră.

 

Polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 21 de acțiuni și au intervenit la 33 de evenimente, dintre care 28 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

 

Polițiștii au constatat 178 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 109.000 de lei.

 

Pentru menținerea siguranței rutiere, 19 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

 

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor patru autovehicule  au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

 

În total, ieri, pe raza județului, au fost semnalate 19 posibile infracțiuni.

 

***

În noaptea de 3 iunie a.c., la ora 01:20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Însurăței au oprit în trafic un bărbat de 37 de ani, din comuna Victoria în timp ce conducea un autoturism pe DE 584, în orașul Însurăței.

Fiind verificat în bazele de date, polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

 

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

***

 

Tot azi-noapte, 3 iunie a.c., la ora 01:25, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila-Biroul Ordine Publică fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 22B, au observat un autoturism ce se deplasa haotic dinspre strada Cezar petrescu către strada Mircea Mălăeru, motiv pentru care i-a fost efectuat semnal regulamentar de oprire.

 

Polițiștii au stabilit că șoferul este un bărbat de 44 de ani, din Brăila. Fiind verificat în bazele de date,  polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

 

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Polițiștii vor continua să acționeze pe raza de competență pentru a-i scoate din trafic pe cei care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic!