29 Noiembrie 2023Sursa: IPJ Brăila

ACȚIUNI PE TOATE PALIERELE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII BRĂILENI

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!

 

Ieri, 28 noiembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 13 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

 

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 30 de evenimente,               25 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 38.000 lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 4 permise de conducere și au ridicat un certificat de înmatriculare.

 

Pe linie rutieră, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența alcoolului sau a drogurilor.

 

Siguranța școlară rămâne o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila context în care, Secția 1 Poliție Rurală Brăila, Poliția Orașului Ianca și Însurăței a acționat ieri, în intervalul orar 07:30-11:00, în incinta și zona adiacentă unităților de invățământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare, pentru menținerea unui climat de siguranță publică în proximitatea unităților de învățământ.

 

Polițiștii au legitimat 26 de persoane,  au verificat 9 microbuze de transport școlar, șoferii fiind testați cu aparatul etilotest.

 

Astfel au fost verificate 16 unități de învățământ, relaționându-se în acest sens cu 10 directori în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale.

 În continuare polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru a fi cât mai aproape de cetățeni și pentru a asigura un climat optim de siguranță pentru aceștia!